Η ποικιλία καφέ robusta

Home  /  coffee stories  /  Η ποικιλία καφέ robusta

On Σεπτέμβριος 25, 2017, Posted by , In coffee stories, By ,,, , With Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ποικιλία καφέ robusta

Η ποικιλία robusta διαθέτει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από την arabica και είναι σαφώς ευκολότερη στην καλλιέργεια: ευδοκιμεί σε χαμηλότερα υψόμετρα, προσφέρει υψηλότερη παραγωγή και είναι ανθεκτικότερη στις κλιματολογικές μεταβολές αλλά και στις ασθένειες, εν μέρει λόγω και της μεγαλύτερης ποσότητας καφεΐνης που περιέχει η οποία προσφέρει στο καφεόδεντρο φυσική άμυνα ενάντια στα έντομα.

Η ποικιλία robusta δεν μπορεί να αγγίξει την ποιότητα στη γεύση και το άρωμα της arabica, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια καλή ποικιλία.  

Η καλλιέργειά της αντιστοιχεί τουλάχιστο στο 20%  της παγκόσμιας παραγωγής.

Comments are closed.