Η ποικιλία robusta διαθέτει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από την arabica και είναι σαφώς ευκολότερη στην καλλιέργεια: ευδοκιμεί σε χαμηλότερα υψόμετρα, προσφέρει υψηλότερη παραγωγή και είναι ανθεκτικότερη στις κλιματολογικές μεταβολές αλλά και στις ασθένειες, εν μέρει λόγω και της μεγαλύτερης ποσότητας καφεΐνης που περιέχει η οποία προσφέρει στο καφεόδεντρο φυσική άμυνα ενάντια στα έντομα.
Η ποικιλία robusta δεν μπορεί να αγγίξει την ποιότητα στη γεύση και το άρωμα της arabica, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια καλή ποικιλία.
Η καλλιέργειά της αντιστοιχεί τουλάχιστο στο 20% της παγκόσμιας παραγωγής.
Comments are closed.