Καφές & Ζαχαροπλαστική

Home  /  coffee stories  /  Καφές & Ζαχαροπλαστική

On Απρίλιος 5, 2017, Posted by , In coffee stories, By ,,,, , With Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καφές & Ζαχαροπλαστική

Ο καφές λόγω της γεύσης του, των αρωμάτων του αλλά και της εγρήγορσης που προκαλεί, συμμετέχει σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής.

 

Επιπλέον, ο καφές αποτελεί ένα υλικό ζαχαροπλαστικής που μπορούμε να χειριστούμε εύκολα και με πολλούς τρόπους αφού μπορεί να προστεθεί σε ζύμες, χυλούς και κρέμες είτε σε έτοιμη μορφή (πχ. εσπρέσο), είτε σε κόκκους (στιγμιαίου καφέ ή ολόκληρους καβουρδισμένους κόκκους).

 

Ακόμα, ο καφές έχει την ιδιότητα να ταιρίαζει και να δένει με ορισμένα υλικά, όπως για παράδειγμα με τη σοκολάτα, την κανέλα, τη βανίλια, την καραμέλα, αλλά και με πολλούς ξηρούς καρπούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, ο καφές χρησιμοποιήται πολύ συχνά στην παρασκευή γλυκών, κέικ, κρέμας, κουλουριών και παγωτών, προσφέροντας τις ευχάριστες νότες του λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με την συνταγή.

Comments are closed.