Συνοδευτικά για τον Καφέ: Γλυκές Ιδέες για Απολαυστικές Εμπειρίες

Home  /  coffee stories  /  Συνοδευτικά για τον Καφέ: Γλυκές Ιδέες για Απολαυστικές Εμπειρίες

Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενή μας ανάρτηση, η συνήθεια του να συνοδεύουμε τον καφέ μας με σνακ έχει τις ρίζες της στην απογευματινή κατανάλωση τσαγιού, που καθιέρωσε η δούκισσα του Bedford Αννα, στις αρχές 19ου αιώνα.

Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε από τα παραδοσιακά Εγγλέζικα γλυκάκια που είναι τα διάφορα κέικ όπως πχ το Victoria, τα ποικίλα scones (μικρές “φωλίτσες” γεμισμένες με μαρμελάδα, κρέμα, κ.α.), τα ζεστά στρογγυλά πιτάκια crumpets με βούτυρο ή και μαρμελάδα αλλά και τα γνωστά στους περισσότερους muffins.

Βεβαίως, μπορεί το concept να ξεκίνησε στην Αγγλία, δεν άργησε όμως να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, στις οποίες επινοήθηκαν και καθιερώθηκαν γλυκά συνοδευτικά για τον καφέ. Έτσι, στη Γαλλία καθιερώθηκαν τα διάφορα είδη κρουασάν, στην Αμερική τα donuts, στην Ελλάδα τα κουλουράκια, στην Αυστρία γλυκά όπως το Ζάαχερ, στην Ελβετία τα σοκολατάκια, κ.λ.π.

Πολλά από αυτά είναι εύκολο να φτιαχνούν και στο σπίτι, οπότε σας υποσχόμαστε σε μελλοντικό άρθρο μας να δημοσιεύσουμε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές!

Comments are closed.