Συνοδευτικά για τον Καφέ: Πως Ξεκίνησε μια Γλυκιά Συνήθεια

Home  /  coffee stories  /  Συνοδευτικά για τον Καφέ: Πως Ξεκίνησε μια Γλυκιά Συνήθεια

On Μάιος 7, 2017, Posted by , In coffee stories, By ,,,, , With Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνοδευτικά για τον Καφέ: Πως Ξεκίνησε μια Γλυκιά Συνήθεια

Η συνήθεια που χαρακτηρίζει πολλούς ανθρώπους να απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα συνοδευτικών, έχει μακρά ιστορία..

Για την ακρίβεια, αποτελεί μια επέκταση της συνήθειας του απογευματινού τσαγιού!

kafes_tsai

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Έως το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, η κατανάλωση του τσαγιού είχε αυξηθεί θεαματικά στην Αγγλία.

Τότε ήταν, που η 7η Δούκισσα του Bedford, Αννα, καθιέρωσε τη συνήθεια του απογευματινού τσαγιού, ως τη λύση στο αίσθημα της πείνας του μεσημεριού (που είχαν άλλωστε να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι ‘ανθρωποι, εξαιτίας του ότι γευμάτιζαν μόνο δυο φορές την ημέρα – πρωί και βράδυ).

 

Αρχικά, ξεκίνησε να λαμβάνει μια κούπα τσάι με ένα ελαφρύ σνακ το απόγευμα, στο δωμάτιό της. Λίγο αργότερα, προσκάλεσε και φίλους στην καλοκαιρινή της κατοικία στο Woburn Abbey, για να μοιραστεί την αγαπημένη της συνήθεια. Σταδιακά, καθιέρωσε αυτές τις συναντήσεις και στη χειμερινή της κατοικία στο Λονδίνο, η οποία άρεσε τόσο πολύ, ώστε δεν άργησαν και οι υπόλοιποι ευγενείς να αρχίσουν να τη μιμούνται..

Τελικά, αποδείχτηκε ότι η ιδέας της Δούκισσας Άννας ήταν πολύ καλή, μιας και την υιοθέτησαν σχετικά γρήγορα, όλοι σχεδόν οι Άγγλοι!

Η συνήθεια αυτή λοιπόν επεκτάθηκε αργότερα και σε πολλούς λάτρεις του καφέ, οι οποίοι αρέσονται να τον συνοδεύουν με διάφορα σνακ όπως κρουασάν, σφολιατοειδή, κουλουράκια, γλυκάκια, κέικ, κ.α.

Comments are closed.